Δεν είναι μόνο ένας πίνακας έργο τέχνης...
συλλογή μαξιλαριών Is & Zhu Stathoyiannis

Because ART is not just a painting...
Is & Zhu Stathoyiannis pillows collection

stathoyiannis ioannis

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire με Τιμητική Διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας και απονεμήθηκε με Masters of Art and Design με εξειδίκευση στην κινούμενη εικόνα. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών λαμβάνοντας Παιδαγωγική κατάρτιση, όπου στην έμμισθη πρακτικά του άσκηση συνεργάστηκε με την Ειδική Μονάδα Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ και ψυχικά ασθενείς με ερευνητική διάσταση στο αντικείμενο.

Με την ιδιότητα του ειδικού σε ψηφιακές μορφές Τέχνης και δη, στην κίνηση της εικόνας, βρέθηκε στην Κίνα (Καντόνα), το 2006, ως μέλος του διδακτικού προσωπικού για να διδάξει στο Πρότυπο και Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοακουστικών Μέσων στο Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών σε Δημόσια Σχολεία και έχει συνεργαστεί με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Διαφήμιση, την Επικοινωνία, το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί, μελέτες και προτάσεις για την Ψηφιακή Τεχνολογία, το Κινούμενο Σχέδιο και την Εικονική Πραγματικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπλέον, στη στρατιωτική του θητεία επιλέχθηκε από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού ΓΕΣ, ΑΣΔΕΝ για την ψηφιακή μεταφορά της άσκησης Παρμενίων.

Ασχολείται με την καταγραφή και την διάσωση μύθων, με σκοπό την κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού από την παγκόσμια κοινότητα. Η πρώτη του συγγραφική δουλειά έχει τίτλο «Πολιτιστικό Ταξίδι μεταξύ Ελλάδας και Κίνας Cultural Travelling between Greece and China, Μύθοι και Ήρωες στην Αρχαία Ελλάδα και Κινά (2007)».

Στο 3ο συνέδριο ΙΑΚΕ και στο Αρσάκειο Εκάλης παρουσίασε «ομοιότητες με τον κινεζικό πολιτισμό – η περίπτωση του Μαιάνδρου στην Κινεζική τέχνη.

Το 2014 παρουσίασε την συλλογή Is Zhu (10+1) σχέδια με αναφορές και χρώματα επηρεασμένα από τους διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες από τα ταξίδια του. Τα σχεδία (συνολικά 10+1 διαφορετικά) εφαρμόστηκαν χρησιμοποιώντας αξιόπιστες τεχνικές ψηφιακής εκτύπωσης πάνω σε υφασμάτινη βάση και σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Δημητρή Ντάσσιο και την εταιρία Dassios εντάχθηκαν στην καλοκαιρινή συλλογή “Theros” 2019 δημιουργώντας μια καινούργια «τάση» για την παγκόσμια αγορά.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητήριου Ελλάδος, Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ένωσης Γραφιστών Ελλάδος, του Συλλόγου «Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού».

Ioannis Stathoyiannis was born in Athens and lived his childhood in Argos Greece.

In 1996 moved to the United Kingdom for his art studies. There, he was awarded with a Masters in Arts and Design & Animation from the University of Wolverhampton and also holds a Bachelor (Hons) in Fine Arts – Time Based and Digital Media from the University of Central Lancashire (Preston).

Ioannis has participated in several exhibitions and has given various seminars and presentations about culture, animation, graphic arts and multimedia throughout Greece and China.

He has worked in the Graphics and Multimedia Industry as a teacher and as a Visual Communication Lectures in Raffles Design Institute Guangzhou, China.

Ioannis has also published the awarded book “Cultural Travelling between Greece & China” (English, Greek, Chinese versions available on Amazon).

In 2019 he collaborate with the Greek famous fashion designer Dimitrios Dassios and they create the Summer collection “Theros” releasing new ‘trends’ for the global market.

In 2014 he presented for the very first time, the art digital print collection of pillows Is & Zhu Stathoyiannis (print for designs).

The designs and colors were influenced by travels worldwide, feelings, emotions and facts in his life.